Filmovi Nikolasa Sparksa kojima se RADO vraćate

Još filmova
7,812
Pregledi
   

Autor Nikolas Sparks poznat je po svojim divnim ljubavnim pričama koje je predstavio u svojim knjigama a kasnije i u filmovima čija se gledanost broji u milionima.

Ono što je postalo prepoznatljivo u njegovim filmovima jesu scene ljubavi i čežnje i poljubaca na kiši. Najnoviji film “Izbor” baziran je na još jednom njegovom romanu i uskoro će biti prikazan i u bioskopima. Ali ono što je zanimljivo kada su ovi romantični filmovi u pitanju jeste to što se mišljenje publike i kritika filma često ne poklapaju ali na kraju krajeva šta nas briga šta kritika kaže kada nakon odgledanog filma mi sami stvaramo naš lični osećaj i danima nakon toga ne možemo da prestanemo da razmišljamo o događajima glavnih junaka. To je zapravo ono što je najvažnije, taj utisak koji film ostavi na nas.

Poruka u boci Filmovi Nikolasa Sparksa kojima se RADO vraćate

Filmovi Nikolasa Sparksa obiluju romantičnim scenama ali teškim životnim pričama, koje se često ne završe onako kako mi očekujemo. Splet srećnih i tužnih okolnosti je ono što ove priče čini jakim i popularnimk među gledaocima. Postoje oni koji ostave tako jak utisak da vas “tera” da pogledate ponovo i pokušate da dublje razumete priču.

Neki od njih našli su se i na našoj listi.

“The Notebook” (Beležnica, 2004)

Nemoguće je ovaj film ne staviti na prvo mesto! Postoji li bilo koja romantičnija scena od one kada Rajan Gosling kisne i izjavljuje ljubav jednako pokisloj Rejčel Mekadams. Glumačka postavka ovog megapopularnog filma iz 2004. godine ostala je upamćena kao jedna od najbljih u poslednjih deset godina. Životna priča dvoje mladih ljudi koji se bore za svoju ljubav i sve nedaće kroz prolaze zaista su svakoj ženi izazvel suze na obrazima. A verujemo i muškarcima, samo se dobro kriju.

“A Walk To Remember” (Šetnja za pamćenje, 2002)

U početku pomislite kako je ovo još jedna tipična tinejdžerska priča, ali kasnije tokom filma shvatite svu težinu ljubavi dve mlade osobe kojima je život pripremio značajne preokrete a da sami nisu bili ni svesni šta im se dešava. Jedan od filmova koji ćete sigurno poželeti da pogledate ponovo.

“Message in a Bottle” (Poruka u boci, 1999)

Prvi roman Nikolasa Sparksa po kojem je snimljen i prvi film postavio je visoke standarde kada je isprepletenost ljubavi, romantike, suza i tragedije u pitanju. Kada novinarka Tereza igrom slučaja pronalazi poruku u boci ni ne sluti kako će joj ta dirljiva poruka promeniti život. Podstaknuta emotivnošću nepoznatog muškarca polazi u potragu za njim. Film koji se pamti i ostavlja jak utisak na svakog gledaoca nalazi se na listi omiljenih kod mnogih.

“Dear John” (Dragi Džone, 2010)

Ako želite da pogledate beskrajno dopisivanje pismima, idelne likove sa plemenitim životnim ciljevima onda je ovo pravi film za vas. Klišei su složeni na još viši nivo kada vojnik Čening Tatum razmenjuje pisma sa Amandom Sejfrid. Njegov otac pati od autizma a ona želi da otvori kamp za autističnu decu. Sve je toliko dirljivo, ali i pored toga ovaj film ostavio je veći deo bisokopske publike hladnom.

“The Last Song” (Poslednja pesma, 2010)

U ovom filmu je barem hemija između glavnih glumaca Majli Sajrus i Lijama Hejsvorta bila stvarna. Kao i u “Beležnici” ovo dvoje glumaca je na kratko postalo par i u stvarnom životu. Problematična i buntovna tinejdžerka koja praznike provodi kod svog oca zaljubljuje se u lokalnog dečka i tu nastaje ljubavna priča puna uspona i padova.

“Safe Haven” (Utočište, 2013)

Možda najviše melodramatična Sparksova priča od svih, kada Džulijen Hou beži od svog supruga nasilnika i pronalazi novu ljubav sa udovcem Džošom Duhamelom. Radnja filma se na kraju preokreće i umesto da ostavi publiku u suzama dešava se nešto neočekivano.

”The Best of Me” (Najbolje od mene, 2014)

Ova romantična priča u kojoj Džejms Marsden i Mišel Monagan pokušavaju da obnove svoju ljubav iz tinejdžerskih dana, imala je najmanju zaradu od svih Sparksovih filmova ali i neke od najgorih pregleda. No, ukoliko niste odgledali ovaj film ipak mu dajte šansu.

Izvori fotografija: www.moviefone.com, www.tainies.com, WannaBe Magazin

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>