Interstellar (2014)

Još filmova
89,603
Pregledi
   

Međuzvezdani (engl. Interstellar) američki je naučnofantastični film režisera Kristofera Nolana. Radnja filma prati tim naučnika koji putuju kroz crvotočinu u svemiru kako bi pronašli novu planetu pogodnu za stanovanje, a glavne uloge tumače Metju Makonahej, En Hatavej i Džesika Častejn. Džonatan i Kristofer Nolan autori su scenarija; Kristofer je svoje ideje uneo u raniju verziju scenarija koji je njegov brat napisao 2007. godine, kada je bilo planirano da Paramaunt pikčers producira film. Teorijski fizičar Kip Torn, čiji je rad poslužio kao inspiracija za film, takođe je bio naučni konsultant tokom snimanja i jedan od izvršnih producenata filma. Pored Nolana, za produkciju su bile zadužene Ema Tomas i Linda Obst.

Svetska premijera filma održana je 26. oktobra 2014. godine u Los Anđelesu. U američkim bioskopima je počeo da se prikazuje od 5. oktobra, a u Srbiji je premijerno prikazan dan kasnije, 6. oktobra. Paramaunt pikčers je distribuirao film na području Severne Amerike, dok je Vorner bros. bio zadužen za distribuciju u ostatku sveta. Film je naišao na pozitivne reakcije kritičara, koji su naveli da je reč o „zabavnoj, emotivnoj naučnofantastičnoj sagi koja tera na razmišljanje, ali je na trenutke naporna i previše sentimentalna.“ Takođe se našao na listi najboljih filmova 2014. godine po izboru Američkog filmskog instituta.

Kategorija: Avantura, Drama, Filmovi, SCI-FI

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>