The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Još filmova
45,789
Pregledi
   

Hobit: Neočekivano putovanje (eng. The Hobbit: An Unexpected Journey) je film fantastike iz 2012. godine kojeg je režirao Peter Jackson. To je prvi dio filmske trilogije koja je snimljena prema romanu Hobit iz 1937. godine autora J. R. R. Tolkiena.
Za svoj 111. rođendan, hobit Bilbo Baggins odluči za svog nećaka Froda napisati kompletnu priču o avanturi koju je doživio prije 60 godina. Bilbo piše o tome kako je, prije svog vlastitog uplitanja, patuljak Thror postao kralj Erebora i svojim žiteljima doveo eru prosperiteta sve do pojave zmaja Smauga. Privučen količinom zlata koje su Patuljci posjedovali, Smaug je uništio grad Dale prije nego je istjerao Patuljke iz Erebora. Throrov unuk, Thorin, u trenutku bitke vidio je kralja Thranduila i njegove šumske vilenjake na obližnjem brdu koji su odlučili ne upustiti se u sukob i pomoći Patuljcima već jednostavno otići.
Nakon toga, čarobnjak Gandalf prevari Bilba koji nevoljko ugosti Thorina i njegovu družinu Patuljaka. Kažu mu da im treba provalnik koji će ukrasti blago od Smauga. Bilbo se nevoljno pridružuje družini koja je krenula na putovanje do Usamljene Gore.

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

169 min|Adventure, Fantasy|14 Dec 2012
7.9Rating: 7.9 / 10 from 656,985 usersMetascore: 58
A reluctant hobbit, Bilbo Baggins, sets out to the Lonely Mountain with a spirited group of dwarves to reclaim their mountain home – and the gold within it – from the dragon Smaug.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>